GLENN .

Rebel als rolmodel

Voormalig profvoetballer en percussionist Glenn Helder versloeg zijn demonen en begon aan de tweede helft van zijn leven. Hij had succes bij ondermeer Sparta, Vitesse, Arsenal en het het Nederlands elftal maar verkwistte zijn fortuin en raakte aan lager wal. Na een gitzwarte periode wist hij op eigen kracht uit het dal te klimmen. Nu is hij een gevierd spreker, drummer en inspirator van vooral jongeren die gevaar lopen af te glijden.

‘Eerst was ik een voorbeeld hoe het niet moest en nu word ik gezien als rolmodel dat laat zien hoe het ook kan’ 
GLENN - Hoe HELDER wil je het hebben - cover boek

Glenn voetbalt nog steeds maar nu bij fameuze teams als Creators FC, FC De Rebellen en het RTL Sterrenteam. Hij drumt op festivals en geeft lezingen en inspiratiesessies.

De nog altijd goed gebekte lefgozer laat in dit boek zien hoe is opgestaan en verder gegaan, Dat leverde hem veel goodwill op. Hij wordt daarom vaak als gast uitgenodigd in tv-programma’s en geboekt door bedrijven en de overheid.

In dit boek laat hij het achterste van zijn tong zien en vertelt aangrijpend over zijn nieuwe bestaan.

QR code: Rob Jansen de miskende verlosser.

Wat leuk dat je mijn boek waarschijnlijk hebt gekocht en dat je na het scannen van de QR code op deze pagina bent gekomen.

Glenn Helder (51) denkt nog wel eens terug aan de wijze les die zijn zaakwaarnemer hem ooit gaf. In het nieuwste themanummer blikt de voormalige aanvaller terug op zijn woelige leven.

 
copyright-proshots-4821087

Over voetbal en geld zijn weinigen meer ervaringsdeskundig dan Glenn Helder (51). De voormalige linksbuiten van onder meer Sparta, Vitesse, Arsenal en het Nederlands elftal verdiende een vermogen, verbraste het volledig, ging failliet en krabbelde weer op. In het VI-themanummer erkent hij dat hij er een zooitje van heeft gemaakt in het verleden, vertelt hij openhartig over die fouten en spreekt hij de hoop uit dat anderen er juist van leren.

Helder gaat terug naar het jaar 1995. ‘En toen kwam Arsenal. Mijn jaarsalaris daar was één miljoen en tachtigduizend gulden bruto. Het eerste wat ik deed, was naar de dealer gaan om een BMW 8-serie te kopen’, aldus de autoliefhebber. ‘Rob Jansen, toen mijn zaakwaarnemer, probeerde me nog tegen te houden. “Je komt net bij een heel grote club, tussen jongens die zoveel prijzen heb gewonnen, begin nou een beetje rustig. Koop nou even een bescheiden auto en zet de rest op de bank. Met zo’n dure wagen moet je je dubbel en dwars bewijzen, ook bij de fans”. Nou, dat vond ik geen probleem, dat liet ik wel zien in de eerste wedstrijd. Ik was stronteigenwijs.’ ‘Als speler van Vitesse had Rob me al eens bij hem op kantoor uitgenodigd. Hij zag al dat ik niet met geld kon omgaan, en had iemand ingeschakeld die me daarbij zou kunnen helpen. “Je móét morgenochtend komen”, zei hij. “Je familie is er ook. Als je niet komt, trekken we allemaal onze handen van je af”. Wat deed ik? Met die VR6 van me, waar ik zo trots op was, reed ik tegen een boom. En niet met twintig of dertig kilometer per uur, maar dubbel zo hard. Ik belde Rob: “Sorry, Rob, auto-ongeluk gehad.” Zo gek was ik. Niet te helpen. Als ik naar Rob had geluisterd, was ik multimiljonair geworden. Maar dat deed ik niet. Dus die auto kwam er, de eerste dag dat ik in Londen was.’ Helder: ‘Als ik zeg dat ik er spijt van heb, dan vind ik dat zelf nep klinken. Want ik heb ook veel plezier gehad van die wagen. Maar als ik alles over kon doen, had ik die BMW-dealer die dag lekker laten zwaaien. En dan was ik doorgereden naar de garage aan de overkant, waar ik dan een stationwagen had uitgezocht. Een keurige auto om de twee kinderen, die ik later kreeg, in te vervoeren.’

‘Als ik naar Rob Jansen had geluisterd, was ik multimiljonair geworden’ – Voetbal International (vi.nl)  

Glenn Helder: ‘Het geld heeft mij verpest, maar het was mijn eigen schuld’

glennhelder3djvd

Over voetbal en geld zijn weinigen meer ervaringsdeskundig dan Glenn Helder (51). De voormalige linksbuiten van onder meer Sparta, Vitesse, Arsenal en het Nederlands elftal verdiende een vermogen, verbraste het volledig, ging failliet en krabbelde weer op. ‘Waar mensen geld verdienen, zijn kontenkruipers.’ GEK ‘Geld is voor bijna alle profvoetballers ontzettend belangrijk, zo is het gewoon. Als je er tien de kans geeft naar hun droom- club te gaan óf ergens anders twee keer zoveel te verdienen, dan kiezen ze stuk voor stuk voor die tweede optie. Wat nou droomclub? Zo snel mogelijk financieel onafhankelijk worden, dat is voor veel jongens het doel. En geef ze eens ongelijk.’

Glenn Helder: ‘Het geld heeft mij verpest, maar het was mijn eigen schuld’ – Voetbal International (vi.nl)

Nieuwe boek binnenkort verkrijgbaar.

Op 27 november 2023 komt mijn nieuwe boek uit: “GLENN”, Hoe HELDER wil je het hebben? Laat jouw gegevens achter via het formulier. Zodra het boek te koop is ontvang je dan een e-mail met daarin de link naar de webshop. Jouw exemplaar signeer ik dan persoonlijk!

Dagen
Uren
Minuten
Boek gelanceerd.
Bestel nu!

Wat mensen over
Glenn zeggen
.

Helder in beeld.

Na afloop van zijn carrière als profvoetballer is Glenn regelmatig te gast geweest bij talkshows, sportprogramma’s en
uiteenlopende televisieprogramma’s, waar Glenn graag een bijdrage aan levert. Glenn is ook betrokken als speler en assistent-coach van het populaire influencer voetbalteam Creators FC.

Helder op social media.

Volg Glenn via je favoriete social media kanalen.

Heb je een vraag?

Vul het contactformulier in en Glenn komt bij jou terug met een reactie.