GLENN .

Rebel als rolmodel

Voormalig profvoetballer en percussionist Glenn Helder versloeg zijn demonen en begon aan de tweede helft van zijn leven. Hij had succes bij ondermeer Sparta, Vitesse, Arsenal en het het Nederlands elftal maar verkwistte zijn fortuin en raakte aan lager wal. Na een gitzwarte periode wist hij op eigen kracht uit het dal te klimmen. Nu is hij een gevierd spreker, drummer en inspirator van vooral jongeren die gevaar lopen af te glijden.

‘Eerst was ik een voorbeeld hoe het niet moest en nu word ik gezien als rolmodel dat laat zien hoe het ook kan’ 
GLENN - Hoe HELDER wil je het hebben - cover boek

Glenn voetbalt nog steeds maar nu bij fameuze teams als Creators FC, FC De Rebellen en het RTL Sterrenteam. Hij drumt op festivals en geeft lezingen en inspiratiesessies.

De nog altijd goed gebekte lefgozer laat in dit boek zien hoe is opgestaan en verder gegaan, Dat leverde hem veel goodwill op. Hij wordt daarom vaak als gast uitgenodigd in tv-programma’s en geboekt door bedrijven en de overheid.

In dit boek laat hij het achterste van zijn tong zien en vertelt aangrijpend over zijn nieuwe bestaan.

QR code: Is er leven na voetbal?.

Wat leuk dat je mijn boek waarschijnlijk hebt gekocht en dat je na het scannen van de QR code op deze pagina bent gekomen.

Najib Amhali

Life after football: comeback van een tv-traditie

In de jaren 90 was het elk jaar op tv: voetbalprofs die op vakantie op een zonnig eiland met elkaar in duo’s voetvolley speelden op het strand. Met doorgaans de gebroeders Frank en Ronald de Boer als winnaars. Het fenomeen keert vrijdag bij Veronica terug op tv.

Najib Amhali presenteert de vijf uitzendingen, met oud-prof Regi Blinker als sidekick en voetbalexpert. De voormalige vleugelspits van Feyenoord nam meer dan twee decennia geleden zelf deel aan de eerste editie van het voetbaltoernooi.

Kijk je daar met een goed gevoel op terug?

Regi Blinker: ,,Nou, ik vond mezelf toen best goed en maakte me geen zorgen over dat toernooi. Maar als je voetvolley op het strand niet oefent, dan kun je in de problemen komen. Ik speelde toen met Orlando Trustfull en wij hadden ons dus níet voorbereid.’’ Lachend: ,,We werden laatste, in onze felroze pakjes.’’

 
Waarom komt het evenement nu terug?

,,Oud-profs bleken het te missen en vroegen ons (Life after Football, een platform over oud-voetballers en lifestyle, red.) of we het weer wilden oppakken. Er doen tien oud-profs mee aan het toernooi, onder anderen Johnny Heitinga, Royston Drenthe, Glenn Helder, Denny Landzaat en Patrick Kluivert. Zij zijn met hun gezinnen een week lang op Ibiza geweest. Achteraf hadden we met dit weer trouwens ook in Nederland kunnen blijven.’’

Welk koppel wint?

,,Dat zeg ik nog niet, maar nu deed alleen Frank de Boer mee, Ronald niet. Dat vergrootte de kansen voor de rest. We hadden in elk geval een verrassende finale.’’

Naast de wedstrijden zijn er interviews. Waren er onthullingen?

,,Najib voert op mooie locaties op Ibiza gesprekken met spelers, zo gaven Quinty (tv-presentatrice van Koffietijd, red.) en Orlando Trustfull (oud-prof, red.) voor het eerst in twintig jaar samen een tv-interview. En Denny Landzaat deed een grote uitspraak over zijn toekomst als trainer. Ik hoop dat we hiermee aan een nieuwe traditie beginnen.’’

Life after football: comeback van een tv-traditie | Show | AD.nl

Nieuwe boek binnenkort verkrijgbaar.

Op 27 november 2023 komt mijn nieuwe boek uit: “GLENN”, Hoe HELDER wil je het hebben? Laat jouw gegevens achter via het formulier. Zodra het boek te koop is ontvang je dan een e-mail met daarin de link naar de webshop. Jouw exemplaar signeer ik dan persoonlijk!

Dagen
Uren
Minuten
Boek gelanceerd.
Bestel nu!

Wat mensen over
Glenn zeggen
.

Helder in beeld.

Na afloop van zijn carrière als profvoetballer is Glenn regelmatig te gast geweest bij talkshows, sportprogramma’s en
uiteenlopende televisieprogramma’s, waar Glenn graag een bijdrage aan levert. Glenn is ook betrokken als speler en assistent-coach van het populaire influencer voetbalteam Creators FC.

Helder op social media.

Volg Glenn via je favoriete social media kanalen.

Heb je een vraag?

Vul het contactformulier in en Glenn komt bij jou terug met een reactie.