GLENN .

Rebel als rolmodel

Voormalig profvoetballer en percussionist Glenn Helder versloeg zijn demonen en begon aan de tweede helft van zijn leven. Hij had succes bij ondermeer Sparta, Vitesse, Arsenal en het het Nederlands elftal maar verkwistte zijn fortuin en raakte aan lager wal. Na een gitzwarte periode wist hij op eigen kracht uit het dal te klimmen. Nu is hij een gevierd spreker, drummer en inspirator van vooral jongeren die gevaar lopen af te glijden.

‘Eerst was ik een voorbeeld hoe het niet moest en nu word ik gezien als rolmodel dat laat zien hoe het ook kan’ 
GLENN - Hoe HELDER wil je het hebben - cover boek

Glenn voetbalt nog steeds maar nu bij fameuze teams als Creators FC, FC De Rebellen en het RTL Sterrenteam. Hij drumt op festivals en geeft lezingen en inspiratiesessies.

De nog altijd goed gebekte lefgozer laat in dit boek zien hoe is opgestaan en verder gegaan, Dat leverde hem veel goodwill op. Hij wordt daarom vaak als gast uitgenodigd in tv-programma’s en geboekt door bedrijven en de overheid.

In dit boek laat hij het achterste van zijn tong zien en vertelt aangrijpend over zijn nieuwe bestaan.

QR code: Dieper zinken kan niet.

Wat leuk dat je mijn boek waarschijnlijk hebt gekocht en dat je na het scannen van de QR code op deze pagina bent gekomen.

1KZ1EJ3 In gesprek met GLENN HELDER

Praten over zelfdoding kan levens redden. Ga naar: https://www.113.nl/ikzieje 

In 2021 overleden 1.859 mensen door zelfdoding, dat zijn er gemiddeld 5 mensen per dag. Elke suïcide raakt gemiddeld 135 mensen. Dit betekent dat er in 2021 meer dan 250.000 mensen geraakt werden door het verdriet van een zelfdoding. Er rust nog steeds een taboe op het praten over zelfdoding, er is veel schaamte. Terwijl een gesprek nou juist enorm kan opluchten en het begin kan zijn van een oplossing. Iedereen kan zo’n gesprek voeren, het is spannend maar niet moeilijk. 113 heeft speciale trainingen om dit gesprek te leren voeren en hoopt dat via de ‘1K Z1E J3’ bankjes campagne veel Nederlanders deze ‘Eerste Hulp bij Suïcidale Gedachten’ onder de knie krijgen.

Helder deed zelfmoordpoging: 'Ik nam achttien pillen op de parkeerplaats'
Helder deed zelfmoordpoging: ‘Ik nam achttien pillen op de parkeerplaats’
 In een uitgebreid interview met magazine Helden vertelt Glenn Helder (49) uitgebreid over een zelfmoordpoging die hij circa twintig jaar geleden deed. Onder meer vanwege gokschulden zat de voormalig aanvaller van Vitesse en Arsenal destijds héél diep in de put. 
 

“Achteraf was dat echt een hulpkreet. Ik zat bij NAC en alles kwam tegelijk naar buiten. De gokverslaving, de schulden; alles. Toen keek ik in de spiegel, maar daarin zag ik niet wat ik al die tijd eerder mezelf had wijsgemaakt”, vertelt Helder. 

Zijn zelfmoordpoging was een impulsieve beslissing. “Ja, mijn familie wist dat het niet goed met me ging, maar ik kan dit niemand verwijten. Ik was geblesseerd, kreeg slaappillen van de arts en had om heel sterke gevraagd. Ik mocht er niet meer dan twee innemen. Ik besloot er achttien in te nemen op de parkeerplaats bij een wegrestaurant.”

“Ik dacht: lekker onopvallend, want de vrachtwagenchauffeurs rusten daar ook. Maar ik had een BMW 8-serie met kenteken M8GLN, dus dat viel wel op. De politie heeft mijn ruit ingeslagen en mijn maag is leeggepompt, maar het heeft niet veel gescheeld.”

Hoe Helder – tegenwoordig drummer en druk met het geven van lezingen – er anno 2018 op terugkijkt? “Je bent echt een loser als je zoiets doet.”

Helder deed zelfmoordpoging: ‘Ik nam achttien pillen op de parkeerplaats’ (voetbalprimeur.nl)

Nieuwe boek binnenkort verkrijgbaar.

Op 27 november 2023 komt mijn nieuwe boek uit: “GLENN”, Hoe HELDER wil je het hebben? Laat jouw gegevens achter via het formulier. Zodra het boek te koop is ontvang je dan een e-mail met daarin de link naar de webshop. Jouw exemplaar signeer ik dan persoonlijk!

Dagen
Uren
Minuten
Boek gelanceerd.
Bestel nu!

Wat mensen over
Glenn zeggen
.

Helder in beeld.

Na afloop van zijn carrière als profvoetballer is Glenn regelmatig te gast geweest bij talkshows, sportprogramma’s en
uiteenlopende televisieprogramma’s, waar Glenn graag een bijdrage aan levert. Glenn is ook betrokken als speler en assistent-coach van het populaire influencer voetbalteam Creators FC.

Helder op social media.

Volg Glenn via je favoriete social media kanalen.

Heb je een vraag?

Vul het contactformulier in en Glenn komt bij jou terug met een reactie.