GLENN .

Rebel als rolmodel

Voormalig profvoetballer en percussionist Glenn Helder versloeg zijn demonen en begon aan de tweede helft van zijn leven. Hij had succes bij ondermeer Sparta, Vitesse, Arsenal en het het Nederlands elftal maar verkwistte zijn fortuin en raakte aan lager wal. Na een gitzwarte periode wist hij op eigen kracht uit het dal te klimmen. Nu is hij een gevierd spreker, drummer en inspirator van vooral jongeren die gevaar lopen af te glijden.

‘Eerst was ik een voorbeeld hoe het niet moest en nu word ik gezien als rolmodel dat laat zien hoe het ook kan’ 
GLENN - Hoe HELDER wil je het hebben - cover boek

Glenn voetbalt nog steeds maar nu bij fameuze teams als Creators FC, FC De Rebellen en het RTL Sterrenteam. Hij drumt op festivals en geeft lezingen en inspiratiesessies.

De nog altijd goed gebekte lefgozer laat in dit boek zien hoe is opgestaan en verder gegaan, Dat leverde hem veel goodwill op. Hij wordt daarom vaak als gast uitgenodigd in tv-programma’s en geboekt door bedrijven en de overheid.

In dit boek laat hij het achterste van zijn tong zien en vertelt aangrijpend over zijn nieuwe bestaan.

QR code: De vonken spatten van het drumstel.

Wat leuk dat je mijn boek waarschijnlijk hebt gekocht en dat je na het scannen van de QR code op deze pagina bent gekomen.

 

D-RASHID & GLENN HELDER @ LATIN VILLAGE 2014
Drummer Glenn Helder
Over de artiest…

Glenn Helder is een bijzonder persoon, hij weet zichzelf continu te herontdekken en te verbeteren Geboren in een muzikale familie is hij zijn hele leven al omringd door alles wat met muziek te maken heeft. Zijn vader speelde al ruim 45 jaar in een band, zijn broer maakt deel uit van de band van Hans Dulfer. Glenn is een ervaren muzikant op een groot scala van instrumenten maar de drums liggen hem het dicht bij zijn hart. Als klein jochie rende hij vroeger na schooltijd naar huis om zo snel mogelijk weer plaats te nemen achter zijn drumstel.

Naast het drummen was Glenn al op vroege leeftijd helemaal gek van voetbal. Zijn talent bleef niet beperkt tot de muziek, door zijn snelle ontwikkelingen als voetballer werd dat talent al snel opgemerkt en maakte hij internationaal furore als profvoetballer.

Glenn heeft inmiddels de bal ingeruild voor zijn drumstel, om zo zijn andere passie met het publiek te delen; de drums. Zijn drumstel bespeelt hij als een voetbal, op gevoel. Door in te spelen op het publiek en mee te drummen met de beats van de DJ weet hij al snel zijn naam op de grootste feesten van Nederland te krijgen, zoals hij dat als voetballer ook deed.

Overal waar hij achter de drums zit weten mensen zijn muziek te waarderen. Zijn persoonlijke benadering van live percussie, in combinatie met de beats van de DJ, is dat het moet niet overheersen. Het moet nét dat beetje extra dimensie toevoegen en nooit de hoofdact zijn, maar een blend met de rest. Glenn Helder is een toegewijd en getalenteerd performer die speelt op feesten als Dance Valley, Beatlovers en Bloomingdale.

Glenn is een sfeermaker, en weet zich perfect aan te passen aan de gelegenheid.

Foto’s

Repertoire

Glenn Helder speelt mee met de beats van de DJ. Op dancefeesten en bijvoorbeeld in de nachtclubs komt hij heel goed tot zijn recht.

Ocean Entertainment – Drummer Glenn Helder

Nieuwe boek binnenkort verkrijgbaar.

Op 27 november 2023 komt mijn nieuwe boek uit: “GLENN”, Hoe HELDER wil je het hebben? Laat jouw gegevens achter via het formulier. Zodra het boek te koop is ontvang je dan een e-mail met daarin de link naar de webshop. Jouw exemplaar signeer ik dan persoonlijk!

Dagen
Uren
Minuten
Boek gelanceerd.
Bestel nu!

Wat mensen over
Glenn zeggen
.

Helder in beeld.

Na afloop van zijn carrière als profvoetballer is Glenn regelmatig te gast geweest bij talkshows, sportprogramma’s en
uiteenlopende televisieprogramma’s, waar Glenn graag een bijdrage aan levert. Glenn is ook betrokken als speler en assistent-coach van het populaire influencer voetbalteam Creators FC.

Helder op social media.

Volg Glenn via je favoriete social media kanalen.

Heb je een vraag?

Vul het contactformulier in en Glenn komt bij jou terug met een reactie.