GLENN .

Rebel als rolmodel

Voormalig profvoetballer en percussionist Glenn Helder versloeg zijn demonen en begon aan de tweede helft van zijn leven. Hij had succes bij ondermeer Sparta, Vitesse, Arsenal en het het Nederlands elftal maar verkwistte zijn fortuin en raakte aan lager wal. Na een gitzwarte periode wist hij op eigen kracht uit het dal te klimmen. Nu is hij een gevierd spreker, drummer en inspirator van vooral jongeren die gevaar lopen af te glijden.

‘Eerst was ik een voorbeeld hoe het niet moest en nu word ik gezien als rolmodel dat laat zien hoe het ook kan’ 
GLENN - Hoe HELDER wil je het hebben - cover boek

Glenn voetbalt nog steeds maar nu bij fameuze teams als Creators FC, FC De Rebellen en het RTL Sterrenteam. Hij drumt op festivals en geeft lezingen en inspiratiesessies.

De nog altijd goed gebekte lefgozer laat in dit boek zien hoe is opgestaan en verder gegaan, Dat leverde hem veel goodwill op. Hij wordt daarom vaak als gast uitgenodigd in tv-programma’s en geboekt door bedrijven en de overheid.

In dit boek laat hij het achterste van zijn tong zien en vertelt aangrijpend over zijn nieuwe bestaan.

QR code: De gevaarlijkste wegen van de wereld.

Wat leuk dat je mijn boek waarschijnlijk hebt gekocht en dat je na het scannen van de QR code op deze pagina bent gekomen.

De Gevaarlijkste Wegen van de Wereld #2.1

De aftrap van het tweede seizoen ‘De Gevaarlijkste Wegen Van de Wereld’ is voor ex-voetballer Glenn Helder en presentator Rick Brandsteder!

Aflevering 1
Rick en Glenn gaan naar een voormalig stukje Nederland in de tropen. Met een prachtig regenwoud, dichte jungle en onberekenbare wegen. Rick en Glenn toeren in de eerste aflevering over de levensaderen van… Suriname!

Dag 1: Paramaribo – Afobaka Dam
Ze starten hun tocht van Paramaribo naar Afobaka Dam, vlakbij het Brokopondomeer. Deze weg staat ook wel bekend als de Bauxietweg en wordt gekenmerkt door haar rode kleur en gehobbel alsof je in een fokking centrifuge zit. Vroeger reden vrachtwagens vol bauxiet af en aan om er in Suralco aluminium van te maken. Maar omdat de mijnen uitgeput raakten, staan er nu een hoop verlaten fabrieken als gevolg.  

Terwijl Rick er graag een feestje zou willen geven, vindt Glenn die verlaten fabriekshallen behoorlijk intens. Bij de oversteek van de Surinamerivier zijn ze alle twee even stil. Mán wat is dat mooi! Na 10 uur rijden komen ze bij het Brokopondomeer, dat zo groot is als de provincie Utrecht. Dit meer is ooit aangelegd om de eerder bezochte fabriek te voorzien van stroom. Een mooie slaapplek voor de mannen. Truste!

 

Dag 2: Brokopondo – Stone Island
Dag twee staat in het teken van de goudzoekers. Door het vrachtverkeer is deze weg behoorlijk aan flarden gereden. De weg is alleen met een 4-wiel aangedreven auto te berijden. 

Helemáál kut is de weg als het wegdek nat is. En laat het nu net die nacht geregend hebben… Feest! De jongens komen ook langs een goudmijn, waar mannen dag in dag uit in de bloedhitte zoeken naar goud. Ze huren allemaal een stukje grond. Maar garanties worden niet gegeven. Behoorlijk heftig, maar zoals ze zelf zeggen; “Wat kunnen we anders?” In hetzelfde plaatsje ontmoeten Rick en Glenn de dames van plezier. Maar voor plezier doen zij het niet. “Ik heb elke da spijt. Maar ik kán niets anders hier…” 

Dag 3: Stone Island – Kevin Ranch
Op dag 3 volgen Rick en Glenn de Savanneroute. Ze rijden dwars door de jungle richting het westen van Suriname. Het eerste stuk is vooral kilometers maken. Maar door de enorme regenval net in de periode dat Glenn en Rick er zijn, staan sommige delen van de weg compléét onder water. Maar ja, een andere route is er niet. Na een lange, intensieve en zeiknatte dag eindigen de jongens op een fruitplantage waar ze hun eigen tentje op mogen zetten. 

Dag 4
De laatste dag. Op naar Apoera! Hiervoor volgen Rick en Glenn de route waar houtkap centraal staat. Iets wat daar nog veel gebeurt, wat behoorlijk is te merken aan de wegen. Hele bossen liggen op de weg en de hobbels voelen ook weer als vanouds. Voor ze de haven van Apoera bereiken, maken ze een kleine omweg langs een vervallen treinremise. In de jaren 70 is er een spoor aangelegd van Apoera naar de bauxietmijn. Zowel de mijn als het treinspoor zijn door de burgeroorlog eind jaren ’80 nooit in gebruik genomen. Na een prachtige, indrukwekkende tocht bereiken ze eindelijk de haven.

 

Nieuwe boek binnenkort verkrijgbaar.

Op 27 november 2023 komt mijn nieuwe boek uit: “GLENN”, Hoe HELDER wil je het hebben? Laat jouw gegevens achter via het formulier. Zodra het boek te koop is ontvang je dan een e-mail met daarin de link naar de webshop. Jouw exemplaar signeer ik dan persoonlijk!

Dagen
Uren
Minuten
Boek gelanceerd.
Bestel nu!

Wat mensen over
Glenn zeggen
.

Helder in beeld.

Na afloop van zijn carrière als profvoetballer is Glenn regelmatig te gast geweest bij talkshows, sportprogramma’s en
uiteenlopende televisieprogramma’s, waar Glenn graag een bijdrage aan levert. Glenn is ook betrokken als speler en assistent-coach van het populaire influencer voetbalteam Creators FC.

Helder op social media.

Volg Glenn via je favoriete social media kanalen.

Heb je een vraag?

Vul het contactformulier in en Glenn komt bij jou terug met een reactie.